Erikoinen kuukausi. Ilmatieteen laitoksen Kaisaniemen mittausasemalla ei ollut yhtään päivää, jolloin olisi ollut mahdollista mitata lumen syvyys. Siis täysin lumeton kuukausi, ensimmäinen mittaushistorian aikana. Keskilämpötila oli 3,0 astetta, 1,6 astetta korkeampi aiempi ennätys vuodelta 1930. Päivän maksimilämpötilojen keskiarvo oli 4,9 astetta eli 2,1 astetta korkeampi kuin aiempi ennätys. Lisäksi oli 17 päivää, jolloin päivän maksimilämpötila oli yli 5 astetta. Aiempi ennätys oli 8 päivää, sekin vuodelta 1930. Kirsikkana kakun päälle oli vuoden ensimmäinen siitepölytiedote kuluneella viikolla, historian ensimmäinen tammikuussa. Pähkinäpensaan kukinnan varoitettiin aiheuttavan allergisia oireita. Tosin pähkinäpensas oli kukkinut jo viikon päivät Suomenlahdentien varrella ja Tiistilän metsässä. Erikoista on myös, että iharuusun piikkiset kiulukat ovat säilyneet kovina (olisiko sittenkin okaruusu).
Allas oli pikiä aikoja sulana, mutta pakkasöiden jälkeen allas ja tulvaniitty saivat ohuen jääpeitteen. Altaan ollessa sulana kyhmyjoutsenet ja telkät viettivät siellä aikaa. Yöpakkaset toivat muutamina aamuina komean kuuran. Muutamana kirkkaana aamuna Nuottalahdella oli komea auringonnousu. Myös vastarusko oli altaan yllä englanninkielisen nimensä veroinen (antitwilight arch). Nuottalahti pysyi sulana, vain aivan rannassa oli jäähilettä. Vesi oli koko tammikuun korkealla ja laituri 29 oli osin veden peittämä. Useita harmaahaikaroita oli vakiopaikallaan kelluvalla laiturilla. Taitavat pitää kokousta muuttaako vai jäädäkö.
Hyvällä onnella saattoi nähdä lumikon poseeraavan, isolepinkäinen tähysti puunlatvassa ja hippiäinenkin oli taas näkösällä.
Etelänruttojuuri sinnittelee rakentamisen puristuksessa. Taitaa olla viimeinen kevät ruttojuurille.
Koosti: Jukka Ranta