[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Lähes kuukauden kestänyt pakkasjakso päättyi alkuviikon sumuun ja tihkuun. Sitä seurasi parin päivän pakkanen, joka kuorrutti puut ja pensaat paikoin erikoisesti. Viikonloppua kohden sää muuttui taas sumuiseksi ja sateiseksi.
Torstaina oli pakkaspäivä ja seurasin (JR) Finnoonpuroa Söderskogin pelloilta Puolarmaariin – reitti, joka kulkee läheltä tulevan Espoonväylän linjausta. Puro oli pääsääntöisesti jään peittämä, mutta siellä täällä ja erityisesti pienten sivupurojen jään päällä oli suojan sulattama vesi näkyvissä. Puron rantatöyräillä olevissa puissa, erityisesti lepissä oli hienoja, erikoisia pakkasen tekemiä rakenteita: aluksi iso saniaisen muotoinen ”lehti”, joka monisti itseään lehtihaarojen päihin samalla pienentyen. Saattoi parhaimmillaan viisi monistusta – aitoja fraktaalirakenteita. Kaukaa näytti palloilta. Tässä olisi fyysikoille paikka selittää ilmiön syntyä. Kaumpana purosta, niittymäisillä alueilla pensaissa, heinissä ja sarjakukkaisissa oli perinteisiä kristallirakenteita.
Kun sumu kietoi altaan ja tulvaniityn, oli tunnelma paikoin aavemaisen mystinen. Jos sää jatkuu pidempään samanlaisena, kuten on ennustettu, häviää lumi nopeasti.
Muutoksen seurannasta on oma raporttinsa.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]