[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Erikoisen talven erikoinen viikko. Hiihtoloma eli pitäisi hiihtää, mutta lunta ei ole käytännössä ollenkaan. Jäät ovat vetisiä ja näyttää luonnon jäällä luistelu olevan loppu. Jos näin jatkuu voimme kohta osotaa lintujen saapumista. Kalalokkeja ja harmaalokkeja lentelee jo Suomenojankin yllä.
Puututaanpa tässäkin lyhyesti asiaan, jota on analysoitu perusteellisemmin muutosraportissa eli tulvaniityn tilanteeseen. Vuodenvaihteen molemmin puolin meren pinta oli huomattavasti normaalia korkeammalla. Kun samanaikaisesti Finnoonpurokin oli täynnä, tapahtui perinteinen tulviminen niitylle ja luhta-alueelle. Vesi ei ehtinyt laskea ennen pakkaskautta ja niitty sai jääpeitteen. Jääpeite on hyvin kantava, kun tulee Tiistilästä päin. Ensimmäinen sula tulee vastaan tallien ohi tulevan puron kohdalla. Puron virtaama on pitänyt niityn vetisenä tai avannut jäähän uomaa. Pohja on myös hyvin upottava. Sen jälkeen jääpeite on särkyvää, mutta pohja kova – raskasta kuitenkin kävellä.
Huomioarvoista on, että vesi ei ole ilmeisesti päässyt virtaamaan niittyä pitkin ylös, koska vesi on tulvinut pitkälle Tiistilän metsään. Metsässä on nyt jääpeitteinen tulva-alue. Myös Suomenlahdentien pohjoispuolella on hyvin vetinen ja vesi valuu sielläkin metsiköihin.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]