Seurantakuvassa näkyy, että lumi on huvennut, joskaan ei kokonaan. Nollan ympärillä sahaava lämpötila saa aikaiseksi erilaisi jääkoristeita altaan reunalle ja töyräille. Mutta jäälle ei ole asiaa – ei altaalla eikä merellä.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Luontokin aktivoituu. Alkaa tulemaan mielenkiintoisa havaintoja. Annetaan Esa Mälkösen kertoa:
”Tänään ruokintapaikalla yhtäkkisesti matalla aivan vierestäni syöksyi jokin. Yritti osua risukasan reunalla istuvaan tiaiseen, ehkä kuusi metriä minusta. Se oli senteistä kiinni, että tintti pelastui hätäisesti huutaen risukun sisään. Hyvä tintin kannalta 🙂 … Oli tyydyttävä potrettiin oksalla, jonne kyseinen varpushaukkakoiras hetkeksi sitten istahti.
Toinen mielenkiintoinen laji on lapinharakka, joka on jo usemman viikon asustanut altaiden ympäristössä, yleensä länsipäässä ..”
Lapinharakoita eli isolepinkäisiä on ollut alueella elo-syyskuun vaihteesta. Silloin täyttöharjanteella oli yli kymmenen yksilön parvi. Joukossa ilmeisesti runsaasti kesällä syntynyttä jälkikasvua.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]