[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Tiistai-ilta oli altaalla oli yllätys: punatavi eli Cannamon Teal oli tullut käymään.
Wikipedian mukaan punataveja elää Pohjois-Amerikan länsiosissa, Väli-Amerikassa ja Etelä-Amerikan länsi- ja eteläosissa. Punataveja on tavattu vapaana hyvin harvoin Euroopassa, mutta kaikki havainnot koskenevat tarhoista karanneita lintuja. Ilta yhdeksältä havainto oli jo ilmoitettu lintusivuille. Linnusta on ollut aiemmin havaintoja myös Laajalahdella.
Vesipääskyt poikkesivat muuttomatkalla altaalle ja keräsivät runsaasti kuvaajia sekä tarkkailijoita. Tilanne oli erikoisen näköinen, kun vesipääskyt olivat lokkien joukossa vedessä. Ilmeisesti altaan pinnalla oli joitain ötököitä, koska myös lokit estivät ravintoa veden pinnalta. Oli viime viikon tyypillinen tilanne, että lokit pomivat ravintoa vedestä.
Viikon aikana altaalla oli laulujoutsenpari, kyhmypari ja yksinäinen (leski?) – siis viisi joutsenta yhteensä. Näyttää vahvasti siltä, että laulut ovat pesimässä altaan eteläosan länsipäässä. Näkyy hyvin etelätornilta. Yksinäinen kyhmy kiusasi, mutta sai säännöllisesti turpiinsa. Eteläosan itäpäässä on kyhmyillä pesäpuuhat. Kyhmypari on jotenkuten sopeutunut elämään laulujen kanssa.
Punavarpusia on ollut näkösällä melko runsaasti muiden pikkulintujen ohella.
Kevät avasi portit. Miltei kaikki toukokuun kasvit avautuivat kerralla. Viikko sitten oli vielä hyvin vähän tarjolla ja tuntui, että kasvit eivät toivu kylmästä keväästä ollenkaan. Mutta yksi viikko kaiken muutta voi.
Hannu Kytö lähestyi viikkoraportin toimitusta kettukuvien kera. Kertoi seuranneensa kettua ja sen munarosvoilua Suomenojalla. Muna aika isokokoinen – olisiko joutsenen muna? Kettu on joka kevät rosvoillut ja vienyt parhaillaan poikasia ja joskus jopa aikuisia lokkeja. Kettu lienee kuitenkin pienempi rosvo kuin supikoira ja minkki. Poikkeuksellisesti viikkoraportissa on siis kuvia jäsenten toimittamien kuvien ohella.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]